Harri Lehtimäki Suomalaisen elämäntavan puolestapuhuja!

Suomalainen mielipidevanki edelleen vankilassa!

Seppo Lehto, tuo maamme johdon kinttuja näykkivä suorapuheinen sanasoturi, on taas tuomiolla. Tämä on nyt jatkoa samalle tuomiolle, joten hiukan ihmetyttää suomalainen oikeuskäytäntö! Yhtäkaikki, Lehto on mielipidevanki, jota maamme johto ja oikeuslaitos näemmä haluavat nöyryyttää oikein olantakaa. Vai vielä demokraattinen valtio, pthyi olkoon, kun sylettää!

Loukkaavista nettikirjoituksista tuomitulle tamperelaiselle Seppo Lehdolle on luettu Pirkanmaan käräjäoikeudessa uusi kunnianloukkaussyyte.

Syytteen mukaan Lehto on esittänyt pirkanmaalaisesta toimittajasta valheellisia tietoja ja halventanut häntä internetissä julkaistuissa kirjoituksissa. Teot tapahtuivat vuoden 2005 jälkeen.

Lehto tuomittiin vuonna 2008 käräjäoikeudessa kahdeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankeuteen loukkaavasta verkkokirjoittelusta. Hovioikeus piti tuomion ennallaan.

Parin vuoden takaisessa jutussa kirjoitusten kohteina oli useita poliitikkoja ja muita julkisuuden henkilöitä. Loukkaavia tekstejä oli kymmenillä sivustoilla. Nyt esillä oleva syyte on samaa sarjaa.

(MTV3 - STT)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Onhan se mielenkiintoista että törkykirjoituksilla voi saada tosiaan yli kaksi vuotta linnaa. Eipä silti, olen tutustunut hra Lehdon tuotantoon ja kaikkinensa sitä voi luonnehtia kauniisti sanoen "ainutlaatuiseksi". Hänen toimintansa on takuulla häiritsevää, jälki vastenmielistä ja teot yleisesti ottaen mauttomia. Siitä huolimatta on mahdoton nähdä että Sepi olisi kuitenkaan sitä kaliiberia että häntä tulisi pitää niin vaarallisena että vankeustuomio on kohtuullinen. Pidän asiaa enemmän junailtuna siltä pohjalta että kohteina oli kuitenkin mm. Mika Illman ja monia muita virkamiehiä sekä poliitikkoja, plus että Lehto oli jo aiemmin saanut noottia vastaavista teoista. Kuitenkaan edes väkivaltainen rikoksenuusija ei todellakaan näe tuollaista tuomiota ensimmäisestä uusinnastaankaan. Jos kukaan ei kuole (kuten tässä tapauksessa) niin väkivallastakaan ei taideta ihan tällaisia jaella ensimmäisenä vankeustuomiona. Nythän vain eräiden ylpeys sai kolauksen, mutta se onkin näemmä vakavampi kuin tavallisen kaduntallaajan piekseminen henkihieveriin.

Harri Lehtimäki

Eihän nuo Lehdon kirjoitukset mitään kaunokirjallisuuden helmiä olleet, mutta silti, ei mielipiteistä pitäisi noin kovaa tuomiota saada, jos tuomiota ollenkaan! Tässä vain nähdään se suomalainen demokratuuri, demokratian irvikuva, jota viherpunahöttö-johtomme ja heidän käsikassaransa harjoittavat oikeuslaitoksen suosiollisella avustuksella. Jäljet johtavat suoraan DEMLA:an!

Markus Lehtipuu

Seppo Lehto on Suomen Khodorkovski. Kakkua tulee kakun päälle, kun poliittinen eliitti kokee valtansa uhatuksi.

Käyttäjän Apostata kuva
Julianus Apostata

Jos Herra Lehto ei vankilassakaan opi mitään, niin uudestaan ei häntä saa sinne laittaa, koska tyhmyydestä sakotetaan.

Se on niin vanha totuus, ettei se pala tulessakaan.

Jouni Kokkonen

Lehtoa puolustamatta, eikös yleinen käytäntö ole, kun rikoksia on paljon, ne niputetaan yhteen. Ainakin taparikollisille joilla on tilillä vaikka 20 automurtoa, ei jokaikisestä automurrosta järjestetä erillistä oikeudenkäyntiä.

Jos loukkaukset on tapahtunut 2005 jälkeen, miksei ne ole jo edellisessä tuomiossa?

Harri Lehtimäki

Niinpä, se kysymys on minunkin mielessäni herännyt! Ilmeisesti DEMLA haluaa näyttää valtaansa ja kävellä yli lakien ja yleisen oikeuskäytännön!

http://harrilehtimaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/397...

buuri johannesbuurista

Aivan, tuo on käytäntö. Yhtä pitkän tuomion saat, jos tapat yhden tai 100. Yhteen niputetaan.

Mutta Seppo Lehto ei ole ensimmäinen mielivallan uhri.

Muistaakseni mm. Peter Fryckmanille kävi samoin. Juuri kun edellinen tuomio oli melkein istuttu, niin oikeudessa nostettiin uusi syyte joka johti uuteen linnatuomioon.

Näin saatiin pidempi 'kakku' kuin jos rikkeet olisi alunperin niputettu yhteen.

Petri Aaltonen

Suur-suomalainen Seppo Lehto joutui ryssäläisen virkakoneiston hampaisiin.

Pekka Raukko

Sepon paikka ei ehkä ole vankilassa, vaan paikassa, jossa hänelle voidaan antaa asianmukaista hoitoa.

Käyttäjän Apostata kuva
Julianus Apostata

Ensimmäinen asiallinen kommentti.

Herra Lehto vaikuttaa ihan syyntakeettomalta. Hoito tekisi hänelle hyvää. Mietin vaan, että paraneeko hän koskaan?

Harri Lehtimäki

Ei auta, vaikka kuinka yrittäisi yksinkertaistaa kirjoitusta, niin aina on joku, joka ei ymmärrä lukemaansa! Tässä ei keskustella Seppo Lehdon mielenterveydestä, vaan hänen mielipiteidensä vuoksi saamastaan suhteettomasta,tai jopa aiheettomasta, vankilatuomiosta!

Käyttäjän elukka kuva
elukka elukka

Pekka Raukko esitti ilmeisesti 1. kertaa asiallisen kommentin?

Sinun kanssasisaresi vihervasurit ovat joka tapauksessa tässä toisinajattelijan vainoissa. Kunnianloukkauksesta on tullut valtava rikos noiden oikeusnoitien käsittelyssä.

Markus Lehtipuu

Lehdon psykopatologia on miehen itsensä paljastama eräässä kirjoituksessa.

Lapsuuden traumat vaikuttavat.

Ainoa ratkaisu on psykoanalyysi, eli ammattiapu. Ei vankila eikä mielisairaala vaan keskustelu ja hoito.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Pitäisi myös muistaa, että vaikka ihmisellä olisi vakavakin mielenterveyden häiriö, niin se ei silti ole syy rajoittaa ihmisen sananvapautta.

Saksassa nämä ihmisoikeudet otetaan paremmin huomioon. Siellä oikeus mietti tapausta, jossa naapurit valittivat naisesta, joka kotinsa parvekkeelta huuteli törkeyksiä ohikulkijoille mielisairautensa oireena. Oikeus totesi, että kyseessä on sairas ihminen, jonka tekoja ei kuitenkaan tulisi rangaistuksin estää, vaan ihmisten on vain opittava kestämään lähimmäisensä sairauden oireet.

Toimituksen poiminnat