Harri Lehtimäki Suomalaisen elämäntavan puolestapuhuja!

Miljardikaappaus eläkerahoista! Vain Perussuomalaiset vastustivat!

  • Miljardikaappaus eläkerahoista! Vain Perussuomalaiset vastustivat!
  • Miljardikaappaus eläkerahoista! Vain Perussuomalaiset vastustivat!
  • Miljardikaappaus eläkerahoista! Vain Perussuomalaiset vastustivat!

Eduskunnassa on viime vuonna hyväksytty laki, joka mahdollistaa eläkeyhtiöiden kaapata, siis toisin sanoen VARASTAA veronmaksajilta liikaa kerätyt eläkemaksut. Asia koskee suoranaisesti palkansaajia ja pienyrittäjiä. Törkeätä, eikö mikään enää pure näihin rosvoihin? Vain Perussuomalaiset AINOANA puolueena oli lakiesitystä vastaan! Meillä on rosvojoukko vallassa, joka mistään mitään välittämättä, rosvoaa kaiken. Hallituksen on erottava, jotta demokratia toteutuu! Jopa vasemmisto yhtenä rintamana oli hyväksymässä tätä lakiesitystä.

Rikoksella hankittu raha saadaan lailliseksi siirtämällä se isojen yhtiöiden taseeseen. Kuinka moni asiaan osallinen ehtii saada tuosta potista siivun, ennen kuin ne näkyy kirjanpidossa?


Kyse on rahapotista (ns. tasoitusvastuu), jonka eläkeyhtiöt ovat keränneet yrityksiltä ja työntekijöiltä mm. työkyvyttömyyseläkkeiden maksua varten. Työkyvyttömyysmaksuja arvellaan perityn liikaa 1-2 miljardia euroa.

Työeläkelaitosten oma etujärjestö Tela on nyt tehnyt selvityksen siitä, kuinka paljon varoja pitäisi palauttaa. Telan laskuperustejaoksen esitys lähtee siitä, että summa olisi noin 210 miljoonaa euroa, siis vain pieni osa liikaa kerätyistä varoista.

-------------------------


- Todellisia pienyritysten työkyvyttömyysmenoja yhtiöt eivät ole julkaisseet. Todellisuudessa meno on noin 350 miljoonaa euroa vuodessa ja vaihtelu joitakin kymmeniä miljoonia euroja vuodessa. Menon tasoittamiseen olisi 100-200 miljoonan varaus aivan riittävä. Silloin 1 600 miljoonan varauksesta tulisi palauttaa 1 400-1 500 miljoonaa. Sen sijaan vakuutusyhtiöt lupaavat palauttaa reilun 200 miljoonaa, Pusa sanoo


Kun miljardikaappausta käsiteltiin eduskunnassa, ainoastaan perussuomalaiset vastustivat sitä selvästi.

ILTALEHTI

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Olavi Mansikka

Pienyrittäjänä kyllä täysimääräistä palauttamista kannatan... eläkeyhtiöt ovat ensimmäisenä huutamassa jos maksu on myöhässä. nyt itse varastavat... Tältä osin kannatan persujen toimintaa...

Toimituksen poiminnat