Harri Lehtimäki Suomalaisen elämäntavan puolestapuhuja!

Demarit hajaannuksessa, Tuomioja saa lähteä?

  • Maksamme velkaa...
    Maksamme velkaa...
  • Toverit!
    Toverit!

Tuomioja suunnitteli jo lähtöä demareista ja demarit olisivat jakautuneet kahteen leiriin, 2007 vaalitappion jälkeen. Demarit olisivat jakautuneet Tuomiojan Femareihin, sekä Heinäluoman SosTemiläisiin. Näin kirjoittaa Heinäluoma kirjassaan. Vaikka julkisuudessa annetaan ymmärtää demareiden olevan yhtenäinen ryhmä, näin ei todellisuudessa olekaan. Urpilainen Femariaatteen johdossa ilmeisesti sai laivan kääntymään, nitisten, laidat vuotaen, mutta joka tapauksessa se vielä kerran kääntyi. Jakautuminen jopa kolmeen leiriin ei olisi mikään ihme, sillä niin eripurainen porukka demarit nykyisin ovat.

Pidin isona riskinä, että Tuomioja kerää oman  porukkansa ja lähtee. Pelkäsin puolueen hajaannusta, sanoo Heinäluoma kirjassaan.

Vanhan kaartin väki ei ole innostunut nykyisestä meiningistä, jossa hylätään puolueen vuosisatainen aate, nykyajan hömpötyksille ja kokoomuksen kumartelulle. Forssan kokouksen toverit pyörivät haudoissaan niin, että multa lentää.

Mielenkiinnolla jäämme odottamaan, koska hajaantuminen tapahtuu, mutta ennemmin, tai myöhemmin, se tapahtuu väistämättä. Duunarit on hylätty ja muukin aate on väljähtynyttä globalisaatio-eu-hypetystä, joka ei kanna kovinkaan kauas.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Osuit asiaan ja päivän polttavaan ytimeen.
Tuomioja kertoo esim omilla sivuillaa Seppo Konttisen kirjasta "Salainen pankkituki"

http://www.tuomioja.org/index.php?mainAction=showP...

Oli mies mikä oli kenenkin mielestä mutta on huomioitava että mies on tohtori ja ekonomi joka jotain tajuaa EU hulluudesta.

Tämä mies on piikki demareiden lihassa.

Pjotr Hadermann

Demareiden uskollinen äänestäjäkaarti ei hylkää puoluetta. Sinne on veriside isoisän tai esisukulaisuuden kautta Punakaartiin ja puolueeseen.

Olen sen niin usein kuullut heiltä, että ei se ole tuulesta temmattu mielipide.

Demareiden ongelma on, että nuoret eivät näe siinä muuta kuin kaavoihin ja aatteeseen kangistuneen ukko ja -akkakerhon. Heiltä puuttuu kyky sopeutua nykyiseen maailmaan.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"Femariaatteen johdossa ilmeisesti sai laivan kääntymään, nitisten, laidat vuotaen..."

Minä en näe mitään ihmisten yhdenvertaiseen kohteluun viittaavaa, voimakasta aatesuuntausta SDP: n toiminnassa tällä hetkellä. Päin vastoin he ovat lähteneet peesaamaan uusliberalistisen politiikan aatetta, joka toimii vahvimman ehdoilla. Vahvin tällä hetkellä on röyhkein, joka onnistuu kaappaamaan eniten rahaa itselleen

Pjotr Hadermann

Tällä hetkellä Suomessa kaikkein röyhkein rahakaappari on julkinen hallinto.
Se pitää tehokkaasti duunarin sossun luukulla ja köyhänä romuautoilijana.

Hyvänä kakkosena tulevat kaikki tukiaiset. Niillä viedään loputkin rahat veroina duunarin lapsien ruokapöydästä.

Kolmosena on sitten rahan jako muihin maihin ja sitten on lasten vanhemmat leipäjonoissa kotimaassa.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Demokratia on hajonnut ja röyhkeän toimijan asemasta riippumatta, vaatii tämän päivän poliitikolta/politiikalta todellista moraalista selkärankaa, saada järjestelmä toimimaan jälleen demokraattisesti.

Demokratia sisältää myös yhdenvertaisuuskohtelun käsitteen, jota kaikki poliitikot eivät edes ymmärrä.

Pjotr Hadermann

SDP on ollut valtionhoitajapuolue kaikki Suomen lihavat vuodet, joten heitän pallon heille.

He loivat nykyisen Hallintomammutin, joka imee duunarin leipäjonoihin.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Jos haluamme säilyttää demokratian, sen ylläpitämisestä edustuksellisessa demokratiassa, ovat vastuussa kaikki hallituspuolueet. Siis me kaikki.

Johtuuko kouluopetuksen sisältöjen nykyisestä heikosta tasosta vai mistä, mutta monet poliitikot eivät näy sisäistäneen, mitä meillä Euroopassa tai Pohjoismaissa demokratialla tarkoitetaan. Demokratialla tarkoitetaan enemmän kuin osiensa summaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tuomioja oli viime EK-vaaleissa demarien Helsingin vaalipiirin ääniharava ja ilmoitti jo asettuvansa ehdolle 2015, olisiko uumoillut ministerikierrätystä.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Ollessaan SDP:n puheenjohtaja Rafael Paasio sanoi: "Sinä päivänä kun puolue unohtaa köyhät puolue voidaan lakkauttaa".

Näyttääkin kovasti siltä että SDP on lakkauttamassa itsensä. Mitään virallista päätöstä puolueen lakkauttamisesta ei tulla tosin koskaan tekemään. Lakkauttaminen tapahtuu nähdäkseni seuraavasti:

- aattellisesti aidot demarit lähtevät puolueesta. Joko virallisesti ja ryminällä, tai kaikessa hiljaisuudessa siirtymällä Nukkuvien Puolueeseen tai äänestämällä muuta sopivaksi katsomaansa puoluetta. Jos nyt sellainen löytyy. Jäljelle jäävät vannoutuneet uus-liberalistit.

- puolueen nimi pysyy virallisesti SDP:nä, mutta puolueen aate muuttuu enemmän tai vähemmän virallisesti uus-liberalistiseksi.

- virallinen SDP kutistuu murto-osaan nykyisestä.

- uusia kannattajia ja äänestäjiä ei tule enää merkittävästi.

"Forssan kokouksen toverit pyörivät haudoissaan niin, että multa lentää."

He he! Ja kyllä!!

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

Mihinkähän tuollaisilla mielipidekirjoituksilla oikein tähdätään? Aika paljon varmaan on ihmisiä, jotka innostuvat jostakin taivaanrannan maalauspuolueesta. Sihen varmaan perustuu perussuomalaisten nykyinen kanantus. Se on kaunis sateenkaari, jota kestää tavoitella. Epäonistuminen on varmaa.

Harri Lehtimäki
Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Voisin kuvitella että vuoden 1903 Forssan ohjelmastakin sanottiin että epäonnistuminen on varmaa. Että se on kaunis sateenkaari, joka kestää tavoitella. Ja niin edelleen.

Toimituksen poiminnat