Harri Lehtimäki Suomalaisen elämäntavan puolestapuhuja!

Ville Niinistö "unohti" autonsa eduskunnan parkkihalliin

  • Ville Niinistö "unohti" autonsa eduskunnan parkkihalliin

Näin tietää kertoa Helsingin Uutiset kolumnissaan:

Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr) sen sijaan on näköjään lopettanut omalla autolla ajelun kokonaan ja siirtynyt ministeriauton takapenkille. Hänen eduskunnan lisärakennuksen parkkihalliin unohtamansa, luultavasti siniharmaa Ford Focus henkilöautonsa, on seisonut paikallaan ainakin viime syksystä asti. Väri on vain arvio, sillä paksun pölykerroksen takia siitä on vaikea saada tarkkaa selkoa.

Niinistö ei ole noudattanut määräystä, jonka mukaan parkkihallia ei saa pitää auton pysyvänä säilytyspaikkana. Kysyä voi myös, miten kahdella lastenistuimella varustetussa autossa on yhä ruotsalaiset rekisterikilvet?

Kysymys kuuluukin, kiertääkö ministeri Niinistö tietoisesti veroja, pitämällä autoaan yhä Ruotsin kilvissä? Ajoneuvo on rekisteröitävä Suomen kilpiin, mikäli sillä ajetaan Suomessa.


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Matias Härkönen

Tottakai kiertää veroja ja ei tietenkään ole unohtanut vaan jättänyt. Loput selittelyt kuullaan sitten varmaan ministerin suusta. Ja Katainen tietty kertoo huomenna, että hänellä on yhä täysi luottamus ministeriin.

Lasse Laaksonen

Kastisysteemissä valtiaat saavat tehdä mitä tahansa, mitä vielä korkeampi valtias ei kiellä. Sinulla ei ole asiaan mitään sanomista.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Mitä kallispalkkaisempi herra, sitä pihimpi se on.

Samuli Mikkola

Vihreät Helsingin byrokraatit ovat olleet kovin huolissaan, että parkkipaikkkja muka käytetään keskustassa kovinkin yleisesti auton säilytyspaikkana. Sen vuoksi kuulemma asukaspysäköinti tulee nostaa n.15-20 kertaa kalliimmaksi kuin se oli vielä 2009. Jälleen kerran kuitenkin nähdään kuinka asia ei kosketa jos itse on vihreä.

Käyttäjän jyrkikasvi kuva
Jyrki Kasvi

Eikös homman juju ollut siinä, että autolla _ei_ ole ajettu Suomessa ainakaan viime kuukausina.

JJ Haveri

"Ajoneuvojen rekisteröintiasetuksen mukaan muuttaja saa käyttää ajoneuvoa liikenteessä Suomessa
30 päivän ajan ajoneuvon maahantuonnista edellyttäen, että ajoneuvolla on ulkomailla voimassa
oleva rekisteröinti. Kun kyseessä on asteittainen muutto, määräaika lasketaan siitä, kun ajoneuvon
omistajan katsotaan Suomeen saapumisen jälkeen asettuneen tänne vakituisesti asumaan. Ajoneuvo
on siis ilmoitettava ensirekisteröitäväksi edellä mainitun ajan kuluessa, mikäli ajoneuvoa käytetään
liikenteessä Suomessa. Lisätietoja saa katsastusasemilta ja Trafilta, www.trafi.fi."

http://www.tulli.fi/fi/suomen_tulli/julkaisut_ja_e...

Lisäys: "Ajoneuvo on tuotu muuton yhteydessä. Ajoneuvo katsotaan muuton yhteydessä tuoduksi, jos se tuodaan Suomeen 12 kuukauden kuluessa henkilön muutosta tai enintään kolme kuukautta ennen muuttoa. Lisäksi ajoneuvo tulee ilmoittaa verotettavaksi 18 kuukauden kuluessa muutosta."

http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/autoverotus/mu...

Eipä taida ihan muutama kuukausi riittää.

Toisekseen ilmeisesti autohallin säännöissä kielletään hallin käyttö varastotilana.

No, johan Hautalan tapauksesta opimme, että moiset säännöt, asetukset ja lait ovat vain tavallisia ihmisiä varten. Ne eivät suinkaan koske parempia ihmisiä - eli Vihreitä.

Harri Lehtimäki

Niin, sitähän me emme toki tiedä, onko sillä ajettu, tai onko nk. "muuttoauto", tai vaan muuten tuotu. Niinhän tuossa lukee, että auto on seissyt pölyttyneenä eduskunnan autohallissa ainakin viime syksystä asti.

JJ Haveri

No se on muuten vaan tuotu niin:

"Ajoneuvon käyttö ennen veronmaksua

Suomessa rekisteröitäväksi tarkoitettua ajoneuvoa saadaan käyttää autoveroa suorittamatta enintään kolmen kuukauden ajan, jos siitä on annettu ennen Suomessa tapahtuvan käytön alkamista tulliviranomaiselle käyttöönottoilmoitus. Tällöin autoveroilmoitus on annettava viiden päivän kuluessa käyttöönottoilmoituksen vahvistamisesta. Tullin vahvistama käyttöönottoilmoitus on pidettävä mukana ajoneuvoa käytettäessä."

http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/autoverotus/ka...

Pjotr Hadermann

Korkea verotus ja suuri asuntolaina pakottavat oman auton käytöstä luopumiseen.

Harri Rautiainen

Kuuluu sarjaan vihreät talousrikolliset.

Janne Hilden

Auto ei ole kuulemma itse ministerin, vaan ex-vaimon:

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/232466-ni...

Saako Eduskunnan autotallissa säilyttää ulkopuolisten autoja?

Harri Lehtimäki

Kuinka tosiaan ulkomaan kansalainen voi pitää autoansa Suomen eduskunnan parkkihallissa?

Matias Härkönen

Ja ymmärtääkseni jos auto on vaimon, niin Niinistö ei sillä silloin saisi edes ajaa ainakaan autoveroa suorittamatta.

"Suomessa vakinaisesti asuva henkilö ei pääsääntöisesti saa käyttää tilapäisestikään liikenteessä ulko-
maille rekisteröityä ajoneuvoa autoveroa suorittamatta. Joissakin poikkeustapauksissa käyttö kuitenkin on sallittu. Tällöinkin käyttö edellyttää yleensä Tullille tehtävää käyttöönottoilmoitusta ja joissain
tapauksissa myös siirtolupaa."

Vaihtoehdot ovat siis:

a) Niinistö on ajanut autolla ja parkkeerannut sen Eduskunnan parkkihalliin. Niin ajaminen kuin parkkeeraus on ollut sääntöjen vastaista.

b) Niinistön vaimo on ajanut auton Eduskunnan parkkihalliin ja parkkeerannut sen sinne sääntöjen vastaisesti?

Korjatkaa jos olen väärässä?

Harri Lehtimäki

" Sovimme entisen puolisoni kanssa viime vuonna, että auto jää erossa hänelle. Autossa oli kuitenkin kesärenkaat alla eikä sitä voitu siksi lakien mukaan ajaa Ruotsiin. Talvirenkaat olivat Ruotsissa, Niinistö sanoi Helsingin Uutisille maanantaina."

Niinistö luotti Vihreään mantraan ilmastonmuutoksesta, jolloin talvirenkaita ei tarvita, koska lunta ei sada, vaan jäätiköt sulaa.

Harri Rautiainen

"Talvirenkaat olivat Ruotsissa, Niinistö sanoi Helsingin Uutisille maanantaina."

Talvirenkaita myydään Suomessa mm. Vianorilla.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Sanoisin, "nyhtää tyhjästä" voiko enää olla enemmän turhanpäivästä "miurumista", ainoastaan persut pystyvät tälläiseen, kun muuta asiallista asiaa ei taida olla.

Janne Hilden

Itse asiassa kaikkien kansalaisten pitäisi ottaa mallia Vihreistä.
Ei kaikkia lainpykäliä pidä pilkuntarkasti noudattaa. Maalaisjärki mukaan.
Eri asia, miten viranomainen maalaisjärjen käyttöön suhtautuu.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Enpä persu ole, mutta samankaltaisista, yhtä " suurista " asioista on persujen suhteen julkistä melua pidetty. Suotakoon sitä sitten vihreistäkin.
Tasapuolisuutta, olkaa hyvä. Joko kenestäkään ei olemattomista asioista mekkalaa pidetä, tai sitten sitä voidaan pitää kaikista.

Sinänsä jokaisen pitäisi sääntöjä noudattaa. Kenellekään ei pidä erivapauksia myöntää.

Harri Lehtimäki

Toisaalta, veronkierto taitanee olla Vihreiden "maan tapa"?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niinistö on unohduksestaan pahoillaan, Hautalakin oli omassa asiassaan pahoillaan.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013041516904065_u...

Pahoillaan olo poistaa vihreiltä kaikki ongelmat!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, istuuko ministeri Ville Niinistön ( vihr.) Ford Focuksen takapenkin lastenistuimilla vielä autoon unohdettuja lapsia ?

Käyttäjän Radisti kuva
Matti Pihlaja

Kyllä on taas keskusteluaihe löydetty, Perusporukalla on jutut aika vähissä kun tällaiseta asiasta pitää ruveta rähisemään. Auto oli Niinistön entisen vaimon joka on siis ruotsalainen. Niinistö on kyllä asian selittänyt asianosaisille.

Nimimerkillä ei vihreän puolueen kannattaja, mutta toki enemmän kuin persun.

Harri Lehtimäki

Siis että jos Vihreä ministeri kiertää veroja ja tullimaksuja, tai vähintään pitää autoansa luvatta veronmaksajien ylläpitämässä parkkihallissa, siitä ei saa kirjoittaa, eikä moittia ko. ministeriä? Koska Vihreä ministeri? Ja vielä pahempaa, kun kirjoittaja on persu?

Harri Lehtimäki

Tuossa Matias Härkösen kommentista: "Suomessa vakinaisesti asuva henkilö ei pääsääntöisesti saa käyttää tilapäisestikään liikenteessä ulko-
maille rekisteröityä ajoneuvoa autoveroa suorittamatta. Joissakin poikkeustapauksissa käyttö kuitenkin on sallittu. Tällöinkin käyttö edellyttää yleensä Tullille tehtävää käyttöönottoilmoitusta ja joissain
tapauksissa myös siirtolupaa."

Onko ministereillä eri säännöt ulkomaille rekisteröityjen autojen käytöstä?

Käyttäjän ilekahila kuva
Ilkka Kahila

Kyllä tämä tapaus ilman muuta kaipaa oikein kunnon huomion osakseen. Olisi todella syytä selvittää, minkälaisten vaiheiden jälkeen ja kenen toimesta auto on päätynyt parkkihalliin ja miksi se on siellä edelleen.

Olisi myös selvitettävä se, onko Niinistöä huomautettu auton sääntöjen vastaisesta säilyttämisestä parkkihallissa, ja jos on huomautettu, niin koska. Miksi Niinistö ei huomautuksesta huolimatta ole ryhtynyt tarvittaviin toimenpiteisiin. Tämä liittyy siis siihen, onko kyseessä ns. JATKETTU SÄÄNNÖISTÄ PIITTAAMATTOMUUS.

Jos taas Niinistöä ei ole huomautettu, niin miksi ei ole? Kenellä on valvontavastuu siitä, että parkkihallin käytännöistä pidetään kiinni?

Miksi ei ole parkkihallin valvonnasta vastaavan taholta ryhdytty toimiin auton parkkihallista poistamiseksi ulkopuolisen palveluntarjoajan toimesta?

Normaalikansalaisen autot löytyvät pysäköintivirhetapauksissa Helsingissä hyvin nopeasti TATTARISUOLTA ja auton lunastaminen sieltä onnistuu vasta siirto- ja säilytyskulujen maksamisen jälkeen.

Miksi tässä tapauksessa ei ole menetelty tällä toimivaksi osoittautuneella tavalla ???

Tapani Venäläinen

Lähiaikoina on aika paljon ollut kansanedustajat lain yläpuolella.

Onni Siemen

Pysäköintilupa on kovasti pienempi ongelma kuin se, että ministeri on tehnyt veropetoksen. Ulkomaille rekisteröidyllä autolla ei Suomen kansalainen saa ajaa metriäkään veroja suorittamatta. Jos Suomen autoverojärjestelmä halutaan pitää pystyssä, on Niinistölle pakko määrätä autovero maksuun pantavaksi. Muutoin tämä ennakkotapauksena johtaa ruotsin- ja vironkilpisten autojen tulvaan jo ensi kesänä. Ei siis ole kysymys pikkuasiasta vaan verojärjestelmän pitävyydestä ja uskottavuudesta.

Auton vero määrätään sen mukaan mitä vastaava auto Suomessa maksaisi, ei siis Ruotsin arvon/hinnan mukaan. Arvioisin parin vuoden ikäisen(?) auton veroksi noin 3000 euroa. Tullin järjestelmästä saa arvion auton verotusarvolle:
http://asiointi.tulli.fi/mahtiinternet/

Ville selviää helpoimmalla kun maksaa veron vapaaehtoisesti pikapikaa....

Tapani Venäläinen

Miksi minun pitää maksaa ajoneuvoveroja, ja muiden autoilijoiden, jos ei herra V.Niinistönkään tarvitse?

Kyllä itselleni passaisi siirtää nykyinen autoni ulkomaan kilpiin (esim. EST) ja olla maksamatta turhaa (ainakin siltä tuntuu) ajoneuvoveroa...?

Toimituksen poiminnat