Harri Lehtimäki Suomalaisen elämäntavan puolestapuhuja!

Kokoomus kannattaa nuuskan laitonta myyntiä

 • Kokoomus kannattaa nuuskan laitonta myyntiä

Törmäsin tuossa Twitterissä mielenkiintoiseen ilmiöön. Kokoomuksen nuoret kyvyt, median lemmikit,  Jaana Pelkonen ja Fatbardhe Hetemaj kannattavat avoimesti Suomessa kielletyn nuuskan laitonta myyntiä, eivätkä ole moksiskaan sen laittoman kaupan aiheuttamista kuluista ja saamatta jäävistä veroista. Aiemminhan RKP:läinen Astrid Thors avoimesti tunnusti salakuljettaneensa nuuskaa toistuvasti ilmeisesti suurempiakin määriä. Suuria määriä taitanevat Kokoomuksen  nuoret kyvytkin salakuljettaa, ainakin julkisesta Twitter-keskustelusta päätellen:

2 h

Nuuskan myynti on sallittava Suomessa: Tällä hetkellä nuuskaa saa tuoda Suomeen vain omaan käyttöön. Sen myymi...

 1. 2 h

  Joo aikamoista sirkusta sen hakeminen Suomeen näyttää aina olevan.

 2. 1 h

  hyvä kirjoitus! Moni tuttu lopettanut tupakoinnin nuuskan avulla ja sitten päässyt siitäkin eroon.

 3. 1 h

  Lätkäkassien kans Tornioon, ihanan helppoo...

 4. 57 min

  Olisi hauska nähdä laskelmia saamatta jäävästä verokertymästä. Ei varmaan puhuta kovin pienistä summista

Että siis "lätkäkassien kanssa Tornioon, ihanan helppoo..." Ihanan helppoa veropetosta vaan sinne Kokoomukselle. Heidi Hautala kärähti pimeästä palkanmaksusta, taitaa olla hallituspuolueiden yleisempikin tapa tämä veropetostehtailu?

Tämä koko jupakkahan kulminoituu varmaankin tähän uutiseen:

 

Kioskiyrittäjä saa syytteet laajasta laittomasta nuuskakaupasta.

Syyttäjä Jaakko Tapala epäilee, että nuuskaa myytiin Helsingissä puolella miljoonalla eurolla parin vuoden aikana.

Päätekijöiksi epäillään kioskiyrittäjää sekä nuuskan maahantuonnin järjestäjää. Heitä epäillään muun muassa törkeästä veropetoksesta ja salakuljetuksesta.

Nuuska hankittiin laivoilta, varastoitiin yksityisasuntoon ja myytiin kioskista. Tapala kertoo STT:lle, että nuuskaa tuotiin Suomeen yli 100 000 rasiaa.

Syytteen saa lisäksi joukko kioskin myyjiä, joiden epäillään tienneen nuuskakaupasta.

Osa epäillyistä on Tapalan mukaan kiistänyt ja osa myöntänyt teot.

Esitutkinnan aikana jäi kiinni myös nuuskaa kioskista ostaneita ja heitä epäillään laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä. Syyttäjä vaatii heille sakkoja. Sen sijaan pääepäillyille syyttäjä vaatii vankeustuomiota törkeästä veropetoksesta ja salakuljetuksesta.

Salakuljetusepäilyjen jäljille pääsi Tulli. Jutussa nostettiin syytteet tällä viikolla ja vyyhteä puidaan aikanaan Helsingin käräjäoikeudessa.

STT/ Iltalehti
Kokoomuksen mielestä tässä ei siis ole mitään tavatonta. Paska Tulli, kun meni ja käräytti suurmyyjän. Siis 100000 rasiaa on kymmenentuhatta pötköä nuuskaa. Ei ihan muutama lätkäkassillinen riitä. Tuossa uutisessa paistaa muuten taas tuo sana "kioskiyrittäjä". Ei nimeä, ei mitään muutakaan viittausta. Jos kyseessä olisi ollut kantasuomalainen, nimi olisi ollut varmasti boldatulla tekstillä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Janne Hilden

Nuuskaa huuleen, niin sujuu lätkä nuoremmiltakin junnuilta paremmin.

Harri Lehtimäki

Kuinka sopivasti tulikaan Hetemajn kannatusblogi julkisuuteen, kun suurmyyjät jäivät kiinni. Taisi olla Hetemajn tuttuja, nämä kiinnijääneet. Hänen veljensähän on ammattilaispalloilija, niissä piireissähän sitä nuuskaa käytetään laajalti. Mutta nuorisolautakunnan puheenjohtaja ja kannattaa julkisesti tämän tutkitusti suusyöpää aiheuttavan myrkyn laillistamista? Oikein hyvä esimerkki nuorisolle. Samallahan nuo kannattavat kyllä veropetoksia, että siinä mielessä ihan linjassa.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Nyt on jollakin mennyt nuuskapati väärään kurkkuun. Nuuskan käyttäminen voi olla terveydelle haitallista. Se ei kuitenkaan ole rikos, vaan omia ja vierustoverin keuhkoja säästävä ympäristöteko (en itse käytä nuuskaa, mutta minulla ei ole syytä tuomita sen käyttäjiä sen enempää kuin vaikkapa tupakoijia tai karkinsyöjiä).

Edes nuuskan ostaminen ei ole rikos, jos sen ostaa Ruotsista.
Ongelmat alkoivat silloin, kun tulli alkoi takavarikoida sellaisia toisesta EU-maasta kirjeenä lähetettyjä postilähetyksiä, jotka sisälsivät nuuskaa. Toisin sanoen sinun laillisesti Ruotsista ostamasi purkki, josta olet myös alvit ja verot maksanut Ruotsiin, jää tulliin. Tämän seurauksena alkoi pakettiautoralli Haaparantaan eikä loppua ole näköpiirissä.

Joachim Seetaucher

Minäkin kannatan nuuskan laillistamista, koska kiellolle ei ole perusteita niin kauan kuin muitakin tupakkatuotteita saa myydä ja ostaa. Ja onhan sen tuontikin omaan käyttöön sallittua, joten kyse ei ole kielletystä huumeesta tai muusta vastaavasta.

Niin kauan kuin se ei ole Suomessa laillisesti myynnissä pidän ymmärrettävänä, että sitä myydään ja ostetaan tiskin alta.

Verovarojen keräyksen tarkoitus on saada valtiolle tuloja, joita voidaan käyttää kansalaisten hyväksi. Esimerkiksi sosiaalisiin tulonsiirtoihin, joiden saajat voivat sitten ostaa nillä rahoilla vaikkapa nuuskaa. Heille on siis edullisempaa, että niitä rahoja ei kierrätetä byrokratian kautta.

Janne Hilden

Nuuskasta kerätyin verovaroin sitten kustannettaisiin nuuskaajien lääkärikuluja. What goes around, comes around...

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Janne, esittäisitkö väitteidesi seuraksi faktoja, muuten ne ovat vain väitteistäsi. Nuuskan ainoaksi terveysriskiksi on tutkimuksissa osoittautunut lievä leukoplakian riski, mistä on vielä pitkä matka koko kansan kuolemiseen syöpään. Luin YHTSltä tutkimuksen jossa kerrottiin että nuuska aiheuttaa 1.5 x riskin sairastua suusyöpään, se on pienempi riskitekijä kuin katutason pöly.

Nuuskaan kuolee vähiten ihmisiä kaikista päihteistä, mielestäni sen käytön oikeutukset ovat samat kuin kahvin ja purukumin.

Pekka Salo

Arhinmäellä on graffitit ja Hetemayllä nuuska. Kumpikin sanoo "edustavansa" nuoria. On siinä valitsemisen vaikeus.

Jari Reinikka

Nuuska vapaaksi stna! Apteekissa eivät meinanneet myydä 2ml neulattomia ruiskuja kun sanoin, että tulee nuuskatykiksi. Piti valehdella, että syötän kissanpentua niillä. Mitä helvettiä se heille kuuluu mitä mä niillä teen?

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Nykyään pitää apteekissa kertoa rännäävänsä, jos haluaa niitä ruiskuja. Kiva juttu, olen itsekin ollut hakemassa tykkejä.

Niillä on tarve kytätä että teet kuten ne käskee!

Jari Reinikka

Jos mä oisin vaikkapa työntämässä niitä perseeseen, niin nyt koko apteekki tietäis sen. Ei luulis olevan heidän asiansa tietää mitä teen niillä?

Käyttäjän MikkoHyvrinen kuva
Mikko Hyvärinen

Missäs vaiheessa nimetyt henkilöt ovat "laitonta myyntiä" puolustaneet? Ainakin Hetemaj on aika selkeä siinä, että puoltaa nuuskan laillistamista, siinä kaikki. Olen koettanut lukea tätä miljoona kertaa ymmärtääkseni, että mistä lähtien laittomuuksia on muka kannatettu.

Toimituksen poiminnat