Harri Lehtimäki Suomalaisen elämäntavan puolestapuhuja!

Miksi kirjoitukseni poistettiin listauksesta, Markku Huusko?

  • Tämä on epäselvä...
    Tämä on epäselvä...
  • ...mutta tämä Ilkka Luoman profiilikuva ei (esimerkki)
    ...mutta tämä Ilkka Luoman profiilikuva ei (esimerkki)

Kirjoitin tämän blogaukseni klo 12:10. Se poistettiin kymmenen minuuttia myöhemmin, miksi? Hiukan minun jälkeeni kirjoitti Mikko Lampinen samasta aiheesta ja vielä hiukan myöhemmin Reijo Tossavainen. Heidän avauksensa ovat saaneet olla, mutta minun poistettiin. Edellisen blogauksen kanssa kävi ihan samalla lailla. Tämä haiskahtaa selvästi ainakin kiusanteolta, jos ei suoranaiselta syrjinnältä, Markku Huusko! Koska en ole saanut teiltä postia palauteeseeni, jonka lähetin, kysyn nyt sen siis näin julkisesti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Harri Lehtimäki

No nyt on näemmä Lampisenkin avaus poistettu! Merkillistä.

keke keskinen

Usarin ylläpito on ehkä laaduttomin mihin olen itse netissä ikinä törmännyt.

Jouni Haimi

Kyllä minä ainakin pääsin tuohon lampisen blogiin ihan hyvin puoli minuutia sitten.

Jouni Haimi

Ja kyllä se sinunkin kirjoitus on luettavissa joten mitäs sie nyt sekoilet harri?

Harri Lehtimäki

Onhan se luettavissa, jos tietää mistä etsiä. Siis se on poistettu etusivun listauksesta, ei kokonaan poistettu!

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Yleisin syy avauksen poistoon Puheenvuoron etusivulta on epäselvä kuva tai kuvattomuus. Joskus etusivulta poistetaan asiattoman otsikon vuoksi tai muusta vastaavasta syystä.

Mistä muuten olet napannut tuon kuvani tekstiisi? Oletko varma, ettet loukkaa kenenkään tekijänoikeuksia?

Harri Lehtimäki

Verrataanpas nyt vaikka tämän viestiketjun profiilikuvia. Ne ovat samaa tasoa, kuin aiempi profiilikuvani (jonka siis vaihdoin tähän nykyiseen), eli ihan yhtä epäselviä, lähes kaikki. Miksi joidenkin kirjoitukset, huolimatta epäselvästä profiilikuvasta, saavat olla rauhassa etusivulla? Käytäntönne tuntuu syrjivältä, eliis lainvastaiselta. Mitä tulee tuohon Sinun kuvaasi, Markku Huusko, se on ihan julkisesti saatavilla Googlessa. Sitäpaitsi se taitanee olla omalta palvelimeltanne tuonne Googleen jaettu, joten miksi et kysy Googlelta? Aika absurdi ajatus, että en voi laittaa kuvaasi takaisin palvelimellenne, omaan palveluunne. Hyökkäys on paras puolustus, niinkö? Eli haluat tämänkin keskustelun kääntyvän sivuraiteelle varsinaisesta asiasta?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Aiempi kuvasi taisi olla aika lailla epäselvä. Me palvelun ylläpitäjinä vedämme rajan tunnistettavuutta koskien ja johonkinhan se raja aina vedetään.

Voisitko poistaa Uuden Suomen valokuvaajan ottaman kuvani blogistasi.

On valitettavan yleinen harhakuva, että kuka tahansa saisi levittää mitä tahansa verkosta löytyvää valokuvaa missä tahansa. Se on kuvaajia kohtaan erittäin, erittäin väärin.

Susanna Kinnunen

"On valitettavan yleinen harhakuva, että kuka tahansa saisi levittää mitä tahansa verkosta löytyvää valokuvaa missä tahansa. Se on kuvaajia kohtaan erittäin, erittäin väärin."

Olen samaa mieltä tähän asti. Mutta sitten jatketaan sillä kysymyksellä, että mitä tarkoittaa kuvan levittäminen. Onko kuvan levittämistä jakaa linkkiä jonkun toisen levittämään kuvaan (ei pitäisi olla). Onko kuvan levittämistä jakaa linkkiä jonkun toisen levittämään kuvaan siten, että selaimesi (määrittele "selain") osaa näyttää sen automaattisesti ("määrittele automaattisesti")? Aika monet tulkitsevat että kyllä, itse pidän tätä sivistymättömänä käsityksenä.

Automaattisuushan on viime kädessä tekninen sivuseikka. Olen selaillut nettiä paljonkin "kuvat pois päältä", joko tekstiselaimella tai selaimella, joka osaisi näyttää kuvia mutta jota ei ole konfiguroitu näyttämään niitä.

Selaimeksi noin teknisesti riittää telnet-ohjelma. Se että selain lataa kuvat, latoo html:n ja näyttää kuvia on ns. mukavuustekijä, joka tuntuu tässä unohtuvan. Teknisesti html-sivun tekijä ei mitenkään välttämättä jakele kuvia, jakelu tapahtuu html-sivun katsojan ja kuvan jakelijan, joka on joku muu taho, välillä.

Asia on toki eri silloin, kun kuva kopioidaan Uuden Suomen palvelimelle. Silloin jakelijalla ei ole enää kontrollia kuvan käyttöön. Oletan Markku, että puhut tällaisesta jakelusta?

Jouni Haimi

harri:

hain tuon saman kuvan Huuskosta jonka laitoit tuohon blogiin ja minulle kylllä tuli varoitus siitä että kuvan käyttöä haittaa tekijänoikeudet.eli vaikka kuva onkin googlessa jaettuna niin se ei poista tekijänoikeuksia.

Harri Lehtimäki

Edelleen haluan kiinnittää huomiota siihen epämääräiseen "kuvan epäselvyyteen". Raja tuli siis minun kohdallani, muttei muiden? (no, Mikko Lampisen kohdallakin se tuli)Etusivulla on tälläkin hetkellä kirjoituksia, joissa on vähintään yhtä epäselvä kuva. Miksei heitä ole poistettu? En halua nyt enempää jankata tuosta kuvastasi, Markku Huusko, vaan poistin sen, sillä se ei nyt ole tämän asian pointti.

Harri Lehtimäki

Laitoin tuohon oman, aiemman kuvani ja Ilkka Luoman kuvan, toinen on epäselvä ja toinen ei?

Harri Lehtimäki

Pekka Siikalan kommentit poistettu, ei liity asiaan!

Jouni Haimi

siis hei luulis nyt dikikameroiden kultaaikana tilanteen olevan ihan helppo saada tuo uusi kuva joka kelpaa. kummaa hommaa tälläinen jänkääminen.

Harri Lehtimäki

Ei kysymys ole siitä, vaan siitä, että kenen kirjoitus poistetaan!

Jouni Haimi

No sanotaan näin että sullle on Harri sanottu varsin suoraan ne syyt miksi kirjoitus siirrettiin ja on ihan omissa käsissäse laitatko selaisen kuvan jota vaaditaan.Oma valinta sitten.

Harri Lehtimäki

Et nyt sitten Haimi edelleenkään suostu tajuamaan, että joidenkin kirjoitukset poistetaan, mutta joidenkin kirjoitukset saavat jäädä, vaikka ihan yhtä epäselvät kuvat? Onko ymmärryksessäsi jotain vikaa?

Jaakko Anttila

Kaikki on suhteellista: Tanskan demarijohtoinen hallitus avasi Tanskan rajat muslimien rajoittamattomalle maahanmuutolle 20 sitten. Tanskan demarijohtoinen hallitus keksi uuden käsitteen: perheiden jälleenyhdistämisen. Kun yksi muslimi pääsi Tanskaan, koko suurperheelle myönnettiin lupa muuttaa Tanskaan. Muslimien lukumäärä satakertaistui Tanskassa Poul Nyrup Rasmussenin hallituksen vallassaoloaikana. Se johti muslimighettojen muodostumiseen, muslimityttöihin kohdistuneisiin kunniamurhiin Tanskassa ja muslimien suuriäänisiin erioikeusvaatimuksiin.

Osa Tanskan demaripuolueesta kääntyi puheenjohtajaansa vastaan ja Tanskaan syntyi uusi keskisuuri puolue: maahanmuuttovastainen Tanskan kansanpuolue, joka yhdessä Suomen Keskustaa vastaavan Venstre-puolueen ja Tanskan konservatiivipuolueen kanssa voitti vaalit vuonna 2000 ja alkoi heti asettaa rajoja muslimien maahanmuutolle.

Tanskaa ja Suomea ei voida verrata toisiinsa millään mittarilla. Kaikkein vähiten muslimien lukumäärällä ja muslimien maahanmuuton rajoittamisella, koska lähtökohdat ovat täysin erilaiset.

Toimituksen poiminnat