Harri Lehtimäki Suomalaisen elämäntavan puolestapuhuja!

Suomeenkin Tanskan malli käyttöön

  • Suomeenkin Tanskan malli käyttöön

Tanska on hyötynyt tiukentuneista maahanmuuttolaeistaan valtavasti. Laskennallisesti 6,7 miljardia euroa kymmenessä vuodessa. Se olisi iso raha meille suomalaisillekin.

Der Spiegel -lehden mukaan Tanska on säästänyt kymmenessä vuodessa peräti 6,7 miljardia euroa tiukan maahanmuuttopolitiikkansa ansiosta. Tiedot perustuvat maan hallituksen laskelmiin, joista on noussut kuuma kiistelynaihe vaalivuoden aluksi. IS

Vastustajat, eli maahanmuuttoon "rajat auki"-tyylisesti suhtautuvat, kuten äärivasemmistolainen
Det Radikala Venstre-puolue, suhtautuu kriittisesti lukuihin:

- Tiettyä ihmisryhmää leimataan ja syytetään meidän budjettivajeestamme. Ihmisiä ei voi arvottaa sen mukaan, mikä heidän arvonsa on maan taloudelle. Tämä on nöyryyttävää demokratiassa, jonka yksi perusarvoista on tasa-arvoisuus, Det Radikala Venstre –puolueen maahanmuuttoasioista vastaava Marianne Jelved sanoi.IS

Yhtä kaikki, Tanskan hyöty näkyy rahan lisäksi mm. pienentyneinä rikollisuuslukuina. Nyt meidän olisi Suomessakin otettava Tanskan malli käyttöön, niin saisimme yhä kasvavat maahanmuuttajakulut kuriin meilläkin. Samoin odotettavissa olisi rikollisuuslukujen jyrkkää laskua.

Jyllands Posten –lehden mukaan yhä useampi maahanmuuttaja kääntää selkänsä Tanskalle. Lehden mukaan esimerkiksi yhä useampi somali muuttaa maasta Britanniaan.IS

Meillä Suomessa otetaan usein mallia naapurimaiden politiikasta ja käytännöstä. Mikäpä siinä, tämä Tanskan malli olisi meillekin tervetullutta politiikkaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Tanska osaa pelin muutoinkin esim. eurossa. Ottaa mahdollisen hyödyn mutta ei osallistu turhiin pelastuspaketteihin. EUssakin sentään viitsi pyytää maksualennusta ja kuinka ollakaan me maksamme senkin osuutta.

Harri Lehtimäki

Tämä kirjoitukseni poistettiin taas etusivun listauksesta. Miksi, Uusi Suomi ja Markku Huusko? Haiskahtaa syrjinnältä!

Jaakko Anttila

Der Spiegelin 10-vuotiskausi alkoi vuodesta 2001, jolloin Tanskan porvaripuolueet nousivat valtaan parlamenttivaaleissa ja lopettivat lähes 10 vuotta kestäneeen Tanskan demaripuolueen valtakauden, jonka aikana Tanskan rajat avattiin muslimien rajoittamattomalle maahanmuutolle.

Demarit ja demareiden apupuolueet voittivat niukasti vuoden 2011 parlamenttivaaalit ja valta vaihtui Tanskassa. Samalla Tanskan maahanmuuttopolitiikkaa muutettiin uudelleen sallivampaan suuntaan.

Toimituksen poiminnat